Vad bör din nya kombi klara av?
  • Rikthyvling
  • Planhyvling
  • Cirkelsågning
  • Fräsning
  • Långhålsborrning
  • Bandslipning
  • Skivputsning

Allt detta är möjligt med en scheppach kombi.


hmc 3200

Den viktigaste arbetsenheten på hyveln, kuttern, löper i rejält dimensionerade underhållsfria kullager. Kutteraxeln och tillsatsaggregaten förbinds med motorn med 2 drivremmar. Detta ger två möjliga hastigheter. Normalt hyvlar man med varvtalet 6500 rpm medan tillsatserna är anpassade för antingen 3000 rpm eller 6500 rpm. Maskinen är utrustad med bromsmotor för snabb inbromsning av kutter och tillsatser.

Hyvlingsbredd, hyvlingshöjd på planhyveln och motorstyrka är imponerande för prisklassen. Rikthyvelanhållet är rejält tilltaget och har ett stabilt tvåpunktsstöd som garanterar att den inställda vinkeln är konstant längs hela anhållet.

 

Matningen tar hand om jobbet. Den automatiska matningsenheten med gummiklädda matarvalsar ger oöverträffat jämn och ryckfri matning med en hastighet av 5 m/min, utan tryckmärken på arbetsstycket. Alla betjäningsdetaljer är rejält tilltagna för att förenkla jobbet. Det exemplifieras av det rätt placerade fönster genom vilket spånavverkningen exakt kan avläsas. Tack vare det effektiva, nedfällbara spånutkastet med anslutning för spånstosar, har hmc 3200 klarat de hårda tyska kraven för effektiv dammreduktion vid anslutning till spånsug.

 

Smarta lösningar i alla lägen. Den unika hjulsatsen är ytterligare ett exempel på att scheppach lyckats förena stabilitet hos maskinerna med oöverträffad smidighet. Maskinen står på vibrationsdämpande gummifötter och om du lyfter ena hyvelbordet så glider ett hjulpar ner mitt under maskinen. Tack vare att tyngden fördelas exakt lika på var sin sida om hjulparet kan den "midjestyrda" maskinen enkelt flyttas dit du vill ha den.

 

Tillbehör:
Hjulställ, HS Hyvelstål, HW Hyvelstål, Vändskär, Hållare för vändskär.

 

Tillbehör till hmc 3200

För sparat utrymme -
bordcirkelsågen kse 250

kse har en stor viktig fördel: den kan utrustas med en anordning för sinkning och wobbling. Den blir därigenom särskilt mångsidig, eftersom denna typ av arbete ofta inte kan göras i rena cirkelsågar.

Tillbehör:
Justerbord, Geringsanhåll.

I klass med en separat -
bordsfrästillsatsen tfe 30

Eftersom båda anslagsbackarna är justerbara, är det lätt att snabbt uppnå pefekt inställning, och tack vare det uppfällbara skyddslocket kan verktygen bytas utan att anslagsbackar-nas inställning ändras.

Tillbehör:
Justerbord, Kurvfräsanhåll.

 

Inget hål i din budget -
långhålsborrtilsatsen lbe 16

lbe 16 från scheppach möjlig-gör en proffesionell långhåls-borrning till en överraskande låg kostnad. Separata lång-hålsborrmaskiner är ofta mycket dyra och svåra att få ekonomi på.

Tillbehör:
Långhålsborrar.

För ett perfekt utförande -
lse 600 bandslip

Bandslipen lse 600 ger arbetsstycket den sista finishen. Slipeffekten är mycket stor. Det är lätt att efterspänna slipbandet och byta band. Drivningen sker med specialremmar.

Tillbehör:
Ställbart riktanhåll, Slipband.

Från rundningar till skarpa kanter - skivputsen tse 300

Slipskivan med sin diameter på 300 mm ger en sliphöjd på upp till 150 mm. Den moderna kardborretekniken underlättar bytet av rondell och gör att slipduken kan återanvändas.

Tillbehör:
Slipskiva, Sliprondeller, Kompletteringssats.

Startsida