Planhyvel DH 40 är världens minsta plan-och rikthyvel!

Den har en bärande konstruktion av alugjutgods med noggrann passning för lager och axlar. Detta är förutsättningen för en vibrationsfri och jämn hyvling av mjukt och hårt trä, vilket ger en glatt och fin yta.

Trefaldigt lagrat hyvelbord, (planfräst al-gjutgods), inställningsratt (justerbart till 0 med skalring) med en inställnings noggrannhet på 1/10 mm.

Automatisk likformad matning med bakmatningsspärr. Den häftade och fjädrande matarvalsen matar även ojämna arbetsstycken. En gummibelagd utdragningsvals skonar den hyvlade ytan.

Obs! Vid hyvling kan tjockleken regleras med bråkdelen av en millimeter. Detta är speciellt önskvärt för små precisionsdetaljer.

Vad måste din nya Solo-hyvel klara av?
  • Den måste klara både rikt- och planhyvling.
  • Den ska enkelt kunna ändras från rikthyvling till planhyvling.
  • Den måste vara enkel att ställa in.
  • Den måste vara exakt ner till tiondelen av en millimeter.
  • Den måste ha hög avverkning.
  • Den måste ha slitfri matning.
  • Den måste ha enkel tillgång till matningsfunktion.

hms 260

Med hms 260 kan du ordna perfekta hyvelresultat var du än vill. Maskinen kan ställas på ett stabilt, vridstyvt stativ som ger hög stabilitet och vibrationsfria arbetsför-hållanden. Stativet låses till hyveln med snabbspännare som enkelt lossas om maskinen ska transporteras till en annan lokal. På så sätt flyttas hyveln ofta enklare till hyvlingen än hyvlingen till hyveln. Planhyvlingshöjden justeras snabbt med den stora ratten och den smarta skalan i rattens periferi gör det möjligt att avläsa höjden på en tiondels millimeter när. Matarvalsarna frikopplas enkelt med en ergonomiskt utformad spak.

 

Tillbehör:
Hjulställ, Underställ, HS Hyvelstål, HW Hyvelstål, Vändskär, Hållare för vändskär, Bordsförlängning.

hms 4000

Fastän hms 4000 är exakt ner till tiondelen av en millimeter så klarar den också de mest bastanta arbetsstycken för alla slags hyveljobb. Med 1620 mm långt rikthyvelbord, hyvel-bredden 400 mm och plan-hyvlingshöjden 230 mm är kapaciteten imponerande.

Än mer imponerande blir maskinens prestanda om vi lägger till att den är försedd med scheppach välkända matningssystem med fri-kopplingsbara gummivalsar, som dessutom kan ställas om till två matningshastigheter, 5 m eller 7,5 m per minut. Omställning av matnings-hastigheten sker enkelt genom maskinens stora sidodörr.

Tillbehör:
Långhålsborrtillsats, Långhålsborrsats, Hjulsats med dragstång, Inställningstolk för hyvelstål, HS Hyvelstål, HW Hyvelstål, Vändskär, Hållare för vändskär.

Startsida