Basato

Med Basato bandsågar och rätt bandsågblad kan du till fullo utnyttja alla varianter av bandsåganvändning på trä, plast och skumgummi, icke järnhaltiga metaller och stål.

Det är framför allt bordets unika tiltbarhet som medger många användningsområden - det kan nämligen steglöst tiltas från +47 till -20 grader. Alla sneda och oregelbundna snitt, geringssnitt samt tapp och sinkarbeten utförs enkelt.

Basato förenar elegans med genial funktion. Basato imponerar på utsidan med sin innovativa design, och på insidan med sin praktiskt orienterade teknologi. De två bladhjulen är monterade på kullager i det, tack vare designen, extremt vridstyva stativet.

De exakta bladstyrningarna ger mycket lugn och stabil gång. Bladbytet sker revolutionerande enkelt. Vik undan anhållets styrskena så är det bara att öppna sidodörren och byta sågblad. En gasdämpare håller dörren öppen och en gränslägesbrytare bryter strömmen så att maskinen inte kan startas. Basato 5-2 har två och Basato 5-4 har fyra olika hastigheter.

Tillbehör:
Kap/geringsanhåll, Finjusteringsanordning till klyvanhållet, Hjulsats, Rondellsågningstillsats, Sliptillsats, Slipband.

hbs 30 vario

Bandsågen hbs 32 vario garanterar exakt och jämn gång. Sågbladet löper exakt centrerat och mjukt över de välbalanserade hjulen. Stativet är vridstyvt för dena storleksklass beroende på fyrstyvningen av "halsen". Bladhastigheten kan justeras steglöst under gång i intervallet 375-750 m/min.

Perfekt gång även i vinklar och kurvor. För vinkel-, gerings- och dubbelgeringssnitt kan det anodiserade sågbordet steglöst tiltas till 45 grader. Vinkeln avläses exakt på en radskala. Det mycket stabila klyvanslaget är standard, medan ett vridbardt geringsanhåll finns bland tillbehören. Utrustning för slitsning, tappning, rundsågning och slipning finns också att tillgå. Sliptillsatsen är ovärderlig när du vill putsa små innerradier eller andra svåråtkomliga ytor. Bladbyten förenklas genom att luckan är pressd i ett stycke som öppnas helt vid bytet.

Tillbehör:
Kap/geringsanhåll, Rondellsågningstillsats, Sliptillsats, Slipband, Underrede, Styrrullar, Ändstopp.
   
   

Startsida